Jurat

Roc Casagran

Roc Casagran i Casañas (Sabadell, 1980) és professor i escriptor.

Ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació (Ordint la trama, El Punt, Diari  Ara, La Directa, Catalunya Ràdio, Ràdio Castellar, Ràdio Sabadell, Nació Digital, Fot-li Pou web…). Aquest curs participa cada diumenge al Suplement de Catalunya Ràdio, amb una secció sobre llengua que podeu recuperar aquí.

Fa recitals de poesia arreu del país, de vegades sol, de vegades acompanyat d’altres poetes, alguns cops al costat de Cesk FreixasLu Rois, Borja Penalba o Mireia Vives.

Acaba de publicar el llibre de poemes Direm nosaltres (editorial Amsterdam), però abans ha fet tot això.

Ricard Ruiz Garzón

Ricard Ruiz Garzón (Barcelona1973) és escriptor i professor a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i al Màster en Edició de la UPF Barcelona School of Management. Actualment és membre de junta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. També ha estat vicepresident de l’Associació de Periodistes Culturals (2013-2016) i membre del jurat de premis literaris com: el Pere Quart, el Joaquim Ruyra, el Ciutat d’Alzira o el Crexells. Llicenciat en Ciències de la Comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha exercit de periodista cultural a mitjans com: El PaísEl PeriódicoTime Out BarcelonaQué LeerRAC 1Catalunya RàdioTV3BTVRNE, la SERCOM Ràdio.

Ha assessorat diverses editorials, segells com: Fantascy i :Rata_..

També ha antologat els reculls de contes: Mañana todavía: doce distopías para el siglo XXI (Fantascy, 2014), i Risc edició catalana i Riesgo edició castellana (:Rata_., 2017).

Alba Martínez (Bittah)

Bittah és una estudiant de psicologia, activista i rapera del barri del Coll-Vallcarca membre dels grups Ascensa Furore i Tribade.

Cap als 13 anys es va topar amb el rap entre un grup d’amics del barri que començaven a fer música.

La capacitat de transmetre i de donar missatge va ser el que més li va cridar l’atenció, així que poc a poc va començar a indagar sobre la cultura i a rapejar. Als 15 anys va treure la seva primera maqueta “Consciència reflexiva”, de marcada temàtica política. En l’actualitat es troba preparant un projecte anomenat “Sublimació”, encara que també va pujant temes descartats, i donant concerts per la seva ciutat.

 

JURAT ESPECIAL Ronda #NoCallarem

Tori Sparks

Nació en Chicago. Luego vivió y grabó en la capital de la música country, Nashville, Tennessee, aunque pasaba y sigue pasando la mayoría de su tiempo de gira por todo el mundo. Desde que tenía 18 años, ha hecho un promedio de 200 conciertos cada año en más de 20 países. Intérprete extraordinaria en vivo, Tori domina el escenario y su estilo se mueve entre lo conmovedor e hilarante, mezclando su sentido del humor irónico con emotivas composiciones escritas en varios idiomas. Ha actuado en clubs pequeños para 30 personas, y para 30,000 personas en prestigiosos festivales de música, tal y como el Festival de Jazz de Montreux en Suiza, South by Southwest en Austin, Texas, WOMEX en Thessalonica, Grecia, y otros.